The Queen’s Factor is een sociale onderneming. Het is Regien’s missie om een verschil te maken in het leven van anderen. Ook door als ondernemer bij te dragen aan de  Impact First gedachte. Sociale doelstellingen zijn verankerd in The Queen’s Factor. Het meest zichtbaar met het label Fair Art en opdrachten voor starters.

Fair Art

Onder het label Fair Art Product maakt The Queen’s Factor in samenwerking met kunstenaars boeken. Het is Regien’s overtuiging dat iedereen een eerlijk salaris verdient. Helaas is dat in de creatieve industrie niet altijd aan de orde. Met enige regelmaat worden kunstenaars gevraagd voor een minimale vergoeding ontwerpen aan te leveren. Vaak vermomd als prijsvraag.

Regien werkt graag samen met kunstenaars. Kunstenaars die bijdragen aan de boeken ontvangen een gegarandeerde minimale vergoeding en royalties. De kunstenaar profiteert dus van het aantal verkochte boeken en krijgt een eerlijk salaris. Deze missie is herkenbaar aan het label Fair Art Product.

The Queen’s Factor is onderdeel van het Kennemer Inkoop Platform.

Fair Art Product een eerlijke beloning voor kunstenaars

Springplank starters

(Persoonlijke) ontwikkeling loopt als een rode draad door het leven van Regien. Dankzij alle kansen die zij gekregen heeft, heeft ze haar talenten kunnen ontwikkelen. Als ondernemer ondersteunt ze graag anderen zichzelf te ontwikkelen, ontdekkingen te doen. Daarom krijgt bij elk boekenproject een oudere ‘starter’ – dat kan een kunstenaar, vormgever of dichter zijn – een vrije opdracht. Om te experimenteren, leren en vooral te groeien.

Overigens is het begrip starter nogal ruim. Voor Regien is een starter iemand die zich starter voelt op het (nieuwe) werkgebied.

Samenwerking sociale ondernemingen

Ieder mens is waardevol. Daarom kijkt Regien bij de aanschaf van producten of diensten niet alleen naar de prijs, kwaliteit en levertijd, maar ook naar de effecten op mensen. Als het enigszins kan werkt ze samen met andere sociale ondernemingen.