Bijdragen aan de groei van organisaties en mensen vind ik het mooiste wat er is. Het liefst doe ik dat door schouder aan schouder aan een verandervraag te werken met medewerkers uit de organisatie. Ieder vanuit z’n eigen rol en expertise. Samenwerken vanuit vertrouwen. Met oog voor de unieke historie en situatie van de organisatie. Zo kunnen we elkaar versterken.

In samenwerkingen zijn de volgende uitgangspunten voor mij belangrijk:

 • Veranderen betekent afscheid nemen van het oude en een tijd van onzekerheid. Daarom besteed ik tijd aan het versterken van de onderlinge verbinding van de organisatie. Samen de eerste stappen zetten en daarop reflecteren geeft vertrouwen.
 • Ieder mens kijkt door zijn eigen gekleurde bril. In een opdracht vind ik het belangrijk die verschillende beelden van de werkelijkheid uit te wisselen, aan te horen, te begrijpen en te accepteren.
 • De toekomst is zelden te plannen. Verwacht daarom van mij geen vuistdikke rapporten, maar lopen over de brug terwijl die gebouwd wordt. Zoekend naar de toekomst bewegen, onderzoeken wat al werkt en wat er nog nodig is. Experimenteren en reflecteren.
 • Een organisatie is op z’n sterkst als de de opdrachtgever zelf beslissingen neemt in het traject. Zo blijft de organisatie verantwoordelijk en autonoom. Ik zie het als mijn taak informatie te verzamelen en te delen waarmee de opdrachtgever geïnformeerde keuzes kan maken en stappen kan zetten.
 • Veranderen betekent bijstellen. Ook voor de opdracht. Onderweg kan een opdracht veranderen. In dat geval gaan we rond de tafel om de opdracht aan te passen. Of als het niet meer passend is, de opdracht beëindigen.
Regien Smit

Ik bouw graag mee aan

een verbeterde organisatie

Voorbeelden

Ik houd van variatie in mijn werk. Dat kun je zien aan de projecten waaraan ik heb gewerkt. Om een idee te geven van mijn ervaring volgen hieronder een aantal voorbeelden:

 • Sparring partner van leidinggevenden en projectleiders
 • Verbeteren van de organisatiecultuur door samen te onderzoeken wat werkt en waar verbetering noodzakelijk is
 • Organisatieopstellingen met als doel weer beweging in een team te krijgen
 • Co-creatie en uitvoering heidagen voor veiligheidsbeheerders
 • Waarderend onderzoek naar de impact van bewonersinitiatieven
 • Parels oogsten en verbeterpunten kiezen tijdens projectevaluaties
 • Interactieve lezing over Waarderend Onderzoeken in de praktijk
 • Frisse feedback aan leidinggevenden na een Gemba Walk
 • 1:1 coaching gericht op zeer uiteenlopende vragen
 • Faciliteren workshops Lean Six Sigma Yellow Belt

Verwacht je dat ik je organisatie verder kan helpen bij een veranderopgave? Neem dan contact met op. Samen ontdekken we of de werkzaamheden bij mijn expertise passen. Past het niet, dan verwijs ik zoveel mogelijk door naar andere professionals.

Wat anderen over Regien zeggen

Wie kunnen er beter zeggen wie ik ben, dan de mensen waarmee ik heb samengewerkt? Dit is wat ze zeggen:

Dankjewel dat je met hebt laten vliegen. Daar zit jouw kracht: anderen laten shinen. En je kracht is je echtheid. Ik beveel je aan om je stimulerende persoonlijkheid, je harde werk, je organisatie-inzicht. Jouw positieve nuchtere blik geeft mensen helderheid en kracht.

Je hebt een grote rugzak vol met kennis en ervaring, waar jij het juiste weet uit te pakken op basis van de vraag. Ik zie bij jou een bepaalde nuchterheid en dat je zaken op een afstandje kunt bekijken en overzien.

Regien is een echte teamspeler. Ze betrekt mensen en zoekt de verbinding. Altijd gericht op ontwikkeling en verbetering van zaken/processen. Grondig en gedegen. Open, eerlijk en betrouwbaar: what you see is what you get. En vooral een leuke, fijne collega: geïnteresseerd in anderen en collegiaal.

Jouw kracht zit hem in je positiviteit, je teamspirit, je overzicht, je doortastendheid en je logische nadenken. Je bent een team player en zet je schouders eronder.

Ik heb Regien leren kennen als een opgewekte collega met oog voor nieuwe zaken. Regien is daarnaast een procesbegeleider pur sang.

Je bent een goede sparringpartner met een positieve en creatieve kijk. Je kunt ‘out of the box’ denken. Ik zie een vrouw die goed overweg kan met veranderende omstandigheden, open en eerlijk, maar zich daarbij ook kwetsbaar durft op te stellen.

Regien is sterk in mensen laten denken en zelf tot voorstellen laten komen.