Veranderen en verbeteren. Het gebeurt iedere dag weer. Persoonlijke groei, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling. Hoewel vanzelfsprekend, is stimuleren vaak nodig. Regien is een ervaren professional die op veel verschillende manieren mensen en organisaties heeft laten groeien. 

Aanstekelijk enthousiaste verbinder

Mijn uitgangspunt is dat ieder mens waardevol is en kan bijdragen. Waar ik enorm van kan genieten is als mensen onvermoede talenten laten zien, de samenwerking in een organisatie écht verbetert en iemand erin slaagt om te groeien. Daarom stimuleer ik met mijn onderneming groei van mensen en organisaties. Zowel via opdrachten als projecten die ik zelf initieer. Daarbij helpt het dat ik aanstekelijk enthousiast ben, werk vanuit vertrouwen, graag partijen aan elkaar verbindt, zelf continu leer, een veilige haven kan bieden en reflecteer op mijn eigen rol.

Regien Smit The Queen's Factor

Dankjewel dat je met hebt laten vliegen. Daar zit jouw kracht: anderen laten shinen. En je kracht is je echtheid. Ik beveel je aan om je stimulerende persoonlijkheid, je harde werk, je organisatie-inzicht. Jouw positieve nuchtere blik geeft mensen helderheid en kracht.

Je hebt een grote rugzak vol met kennis en ervaring, waar jij het juiste weet uit te pakken op basis van de vraag. Ik zie bij jou een bepaalde nuchterheid en dat je zaken op een afstandje kunt bekijken en overzien.

Regien is een echte teamspeler. Ze betrekt mensen en zoekt de verbinding. Altijd gericht op ontwikkeling en verbetering van zaken/processen. Grondig en gedegen. Open, eerlijk en betrouwbaar: what you see is what you get. En vooral een leuke, fijne collega: geïnteresseerd in anderen en collegiaal.

Jouw kracht zit hem in je positiviteit, je teamspirit, je overzicht, je doortastendheid en je logische nadenken. Je bent een team player en zet je schouders eronder.

Ik heb Regien leren kennen als een opgewekte collega met oog voor nieuwe zaken. Regien is daarnaast een procesbegeleider pur sang.

Je bent een goede sparringpartner met een positieve en creatieve kijk. Je kunt ‘out of the box’ denken. Ik zie een vrouw die goed overweg kan met veranderende omstandigheden, open en eerlijk, maar zich daarbij ook kwetsbaar durft op te stellen.

Regien is sterk in mensen laten denken en zelf tot voorstellen laten komen.

• Nuchter • Betrokken • Analytisch • Enthousiast • Verbindend • Creatief •

• Aanstekelijk • Kritisch • Moedig • Empathisch • Inspirerend •

Scherpe zaag

Het sparren, coachen en trainen zat er al op jonge leeftijd in. De eerste keer dat ik officieel gevraagd werd les te geven, zat ik op de middelbare school. Toen ontdekte ik wat de Romeinse wijsgeer Senecca eeuwen eerder had gezegd: “De beste manier om iets te leren, is er les in te geven”. Het grote geheim is dat de ‘leraar’ minstens zoveel leert als de ‘leerling’. Tijdens mijn loopbaan heb ik ontelbare keren mogen sparren, trainen en coachen. Waarbij ik dus niet alleen de kwaliteiten van de ander versterkte, maar ook mijn zaag scherper werd.

Achtergrond

Ik ben geboren en getogen op Texel als middelste van vier dochters. Aan de keukentafel kreeg ik het ondernemerschap mee. Na mijn studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente, keerde ik terug naar Noord-Holland en werkte als organisatieontwikkelaar voor diverse bedrijven in de procesindustrie en farmaceutische industrie tot ik The Queen’s Factor oprichtte.

Opleidingen op het gebied van Verandermanagement, Lean Six Sigma, Waarderend Onderzoeken (Appreciative Inquiry) en (Familie- en Organisatie-)Opstellingen/Systemisch Werken hebben me verder gevormd.

Gedurende mijn loopbaan heb ik heel veel verschillende soorten projecten uitgevoerd. Projecten waar ik met plezier op terugkijk zijn projecten waarbij experimenteren, leren en groeien hand in hand gingen. Zo bewaar ik goede herinneringen aan de begeleiding van de toekomstplannen van een afdeling, teamontwikkeldagen en individuele begeleidingstrajecten.

Mijn kracht is het verbinden van mensen en het faciliteren van het proces, zodat ieder kan excelleren en problemen worden opgelost. Niet alleen anderen groeien daardoor, ikzelf ook. Verbeteren en ondertussen eren wat al goed gaat, daar ga en sta ik nog steeds voor.